Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.2.4 build 3060 - 10 December 2019.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Search found 307 matches

    by richard_newberry
    Sun 01 Jul 2018 10:13 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Wh1080 weather station not working
    Replies: 12
    Views: 2348

    Re: Wh1080 weather station not working

    I am Radilly I used a jessy sources.list and installed mono version that came with Jessie,


    Any problems getting it setup don't hesitate to ask me!
    by richard_newberry
    Sun 15 Apr 2018 11:45 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Data input appears to have stopped
    Replies: 2
    Views: 1091

    Re: Data input appears to have stopped

    Mine hasn't done it since i blown all the dust out the fans and motherboard. Try it and let me know if it sorts it.
    Im using a proper pc not raspberry pi
    by richard_newberry
    Mon 26 Mar 2018 8:02 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Issues with old kernel having a security issue
    Replies: 3
    Views: 827

    Re: Issues with old kernel having a security issue

    Really sorry about your mother dieing. Kindest regards

    Don't worry wont post again after talking to me like that.
    by richard_newberry
    Mon 26 Mar 2018 7:13 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Issues with old kernel having a security issue
    Replies: 3
    Views: 827

    Issues with old kernel having a security issue

    I understand Steve is retired now but can you give the code out or update it so it works with the more updated mono and kernel please only works with kernel 4.9.65 and debian released a security fix and when i update it stops CumulusMX. This is really frustrating and others to also. I completely und...
    by richard_newberry
    Sat 10 Mar 2018 7:30 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Wh1080 weather station not working
    Replies: 12
    Views: 2348

    Re: Wh1080 weather station not working

    Hi Super-T, I installed Debian Stretch on it, its working now. I did mono CumulusMX.exe instead of using the init.d startup script. Ran it as a root user or raspberry users sudo before the command then rebooted and it works with init.d startup script. Now working fine. Only drivers supported by this...
    by richard_newberry
    Wed 07 Mar 2018 9:08 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Wh1080 weather station not working
    Replies: 12
    Views: 2348

    Re: Wh1080 weather station not working

    Yes its a fine offset issue. First time using wh1080. I even downgraded the kernel to which jessie uses. Still doesnt work. Going to try installing jessie see if it works. I even updated the bios on the pc i got incase it helps I got it off ebay dell usff gx620 i tested each usb ports with a usb key...
    by richard_newberry
    Tue 06 Mar 2018 8:05 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Wh1080 weather station not working
    Replies: 12
    Views: 2348

    Re: Wh1080 weather station not working

    Please please any chance you can update the hidsharp please to 2.0 thatll be alot better for getting weather stations to work. Kernel versions getting on now.
    by richard_newberry
    Tue 06 Mar 2018 7:33 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Wh1080 weather station not working
    Replies: 12
    Views: 2348

    Re: Wh1080 weather station not working

    Station not found.

    lsusb finds the station yeah.
    by richard_newberry
    Tue 06 Mar 2018 6:49 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Wh1080 weather station not working
    Replies: 12
    Views: 2348

    Wh1080 weather station not working

    I have two weather stations now.

    Im finding it hard to make the wh1080 weather station work.

    Im using mono 3.2.8 and also libudev0

    As you can see http://whetstone-weather.co.uk

    Any help would be appreciated.

    Not sure if kernel 4.9.0-6 uses hidraw or not and whether i need to downgrade?
    by richard_newberry
    Tue 27 Feb 2018 10:00 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Data input appears to have stopped
    Replies: 2
    Views: 1091

    Data input appears to have stopped

    Is this Cable related or USB port related but when i do lsusb i still see the device connected when i restart cumulus it works again?
    by richard_newberry
    Thu 08 Feb 2018 6:08 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Monthly High/Low webtags not updating
    Replies: 17
    Views: 2119

    Re: Monthly High/Low webtags not updating

    mine missed out 31st January to. i think CumulusMX do 1 days ago on NOAA reports but if it does 30th of january when its 31st january it wouldnt record 31st january when its the next month February. is this a bug or is it what steve created?
    by richard_newberry
    Sun 28 Jan 2018 6:46 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: WU update error (anyone else getting this)
    Replies: 6
    Views: 1033

    WU update error (anyone else getting this)

    2018-01-27 21:06:03.341 WU update: at System.Net.WebConnection.HandleError(WebExceptionStatus st, System.Exception e, System.String where) at System.Net.WebConnection.ReadDone(IAsyncResult result) 2018-01-27 21:06:15.831 WU update: at System.Net.WebConnection.HandleError(WebExceptionStatus st, Syste...
    by richard_newberry
    Sun 10 Dec 2017 1:10 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Lack of updates
    Replies: 42
    Views: 7270

    Re: Lack of updates

    would it take you long to make the changes to MX please Steve because I bet all of us would love the problems of upgrading mono to a more updated version.
    by richard_newberry
    Sun 10 Dec 2017 9:27 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Lack of updates
    Replies: 42
    Views: 7270

    Re: Lack of updates

    Hi Richard, I've posted an alpha version of HidSharp 2.0 on my site as well as on NuGet. Let me know how it works for you. There are some small code changes needed to move over to HidSharp 2.0. For instance, HidDeviceLoader is replaced by DeviceList.Local. Nothing wild though. Have a good weekend, J...
    by richard_newberry
    Sat 02 Dec 2017 3:27 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Lack of updates
    Replies: 42
    Views: 7270

    Re: Lack of updates

    Sorry Steve, just thought I'd save you the hassle of doing it because your retired.