Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014
Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3046 - 02 January 2019. See the Wiki for download

Search found 213 matches

by BigOkie
Fri 10 Feb 2017 10:38 pm
Forum: Davis VP/VP2/Vue
Topic: Cumulus startup anomalies on my suspect hardware
Replies: 20
Views: 4019

Re: Cumulus startup anomalies on my suspect hardware

there is a way on both versions using ClockSettingHour in the INI file. Has to be edited there directly while Cumulus isn't running. I searched all the (many) Cumulus .ini files looking for this parameter name. Not there, so obviously I have to add an entry. I was hoping to set it to 5:20 a.m., but...
by BigOkie
Fri 10 Feb 2017 9:29 pm
Forum: Davis VP/VP2/Vue
Topic: Cumulus startup anomalies on my suspect hardware
Replies: 20
Views: 4019

Re: Cumulus startup anomalies on my suspect hardware

The stats get reset by the console after midnight, but they also get reset whenever the time is set via the serial link. Cumulus does this on startup, and in the early hours - configurable via the ini file iirc. I don't have any problems with the reception stopping in cumulus connect. As Steve said...
by BigOkie
Fri 10 Feb 2017 6:26 am
Forum: Cumulus MX
Topic: MX 3043 Issues
Replies: 56
Views: 8378

Re: MX 3043 Issues

Thank you all for your efforts to make my Rpi running as I want it. @VTHokie 74: Yes I'm aware of the script but since crontab doesnt work, I was stuck. Since the nice guys are helping me with a script file I was going for that. @BigOkie: I was following the steps. I have created a password for the...
by BigOkie
Tue 07 Feb 2017 10:23 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: MX 3043 Issues
Replies: 56
Views: 8378

Re: MX 3043 Issues

nope, doesn't work. Also it doesn't give me access to type anything more. As VTHokie74 mentions I have also heard Jessie is bugged. I'll try your method or I'll downgrade my Debian you'd be better off running CumuluxMX on pi as root. I know a bunch of (dumb) people say you shouldn't but if it's you...
by BigOkie
Sat 04 Feb 2017 9:19 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Vantage Pro 2 + Raspberry PI3 + CumulusMX
Replies: 18
Views: 1655

Re: Davis Vantage Pro 2 + Raspberry PI3 + CumulusMX

I tried plugging the COM0 to COM6 with the same result. The CumulusMX program starts and I view to the 8998 page screen, I put all the settings, but after starting the whole no data appears, and shows me absent station. With cmando lsusb the serial cable is displayed, but no data is loaded. Raspber...
by BigOkie
Fri 03 Feb 2017 3:46 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Unable to see sstation on the weather underground app for Iphone
Replies: 2
Views: 1082

Re: Unable to see sstation on the weather underground app for Iphone

It's probably a WU issue. WU has been in the suckage for the last week or so.
by BigOkie
Tue 31 Jan 2017 4:03 am
Forum: Cumulus MX
Topic: WU Updates - MX4043
Replies: 4
Views: 781

Re: WU Updates - MX4043

I've seen it happen before, especially during and after a WU outage. Not the fault of Cumulus is my assessment. WU sucks.
by BigOkie
Fri 27 Jan 2017 1:40 am
Forum: Cumulus MX
Topic: CumulusMX - RaspberyPi - Start|Stop|Restart Script V2.5.5.0
Replies: 424
Views: 138798

Re: CumulusMX - RasperryPi - Start|Stop|Restart Script V2.5.3.1

o hi there ive downloaded the cumulusmx.sh and ive CumulusMX_HOME=/home/pi/USB/Davis CumulusMX_USER=pi but whern i reboot i do the /etc/init.d/cumulusmx status command and i get a error Jan 26 23:05:46 CumulusMX init.d-Script: CumulusMX is being started at system boot within 0 seconds Checking Cumu...
by BigOkie
Tue 24 Jan 2017 4:37 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Running NOAA Reports in MX
Replies: 3
Views: 553

Re: Running NOAA Reports in MX

The way I did it was to have a copy of Cumulus 1 handy and put the data files where they could be read and generate them there.
by BigOkie
Fri 20 Jan 2017 9:42 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: CumulusMX - RaspberyPi - Start|Stop|Restart Script V2.5.5.0
Replies: 424
Views: 138798

Re: CumulusMX - RasperryPi - Start|Stop|Restart Script V2.5.3.0

Jank, I noticed in the last two version updates of your script that the version check seems to have mismatched text. Here's what I see on the last one: Version check CumulusMX Version: Cumulus MX v.3.0.0 build 3042 - Available Version: ://sa This Script Version: 2.5.3.0 (2016-09-27) - Available Vers...
by BigOkie
Fri 20 Jan 2017 9:35 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: New release of debian stretch - mono version
Replies: 2
Views: 732

Re: New release of debian stretch - mono version

Can you not just lock the mono repository in apt to a version that is known that works? I'm using 4.0.5.1
by BigOkie
Wed 18 Jan 2017 1:04 pm
Forum: Cumulus 1
Topic: Android app
Replies: 15
Views: 3325

Re: Android app

If you didn't set up Cumulus to upload to a website with an address, then you won't be able to use the app until you do so.
by BigOkie
Fri 13 Jan 2017 8:16 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Request to Davis owners with USB loggers
Replies: 16
Views: 1830

Re: Request to Davis owners with USB loggers

I had this problem at least two times a week but it would settle down within 5 to 10 minutes. It seems to happen when the console is busy trying to do something else - specifically in my case (and perhaps yours) trying to (re)connect to the ISS. This is possible as I do average between 3 and 20 rec...
by BigOkie
Fri 13 Jan 2017 8:04 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Request to Davis owners with USB loggers
Replies: 16
Views: 1830

Re: Request to Davis owners with USB loggers

Is this the same thing I was asking about last month? I noticed that I don't see those messages if I turn debug logging off. I'll re-enable it because I know that I had this problem at least two times a week but it would settle down within 5 to 10 minutes. EDIT: Nevermind, you don't need it enabled ...
by BigOkie
Thu 12 Jan 2017 1:07 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Installation auf raspberry
Replies: 90
Views: 8851

Re: Installation auf raspberry

Fine Offset stations are USB HID devices and so the COM port setting is irrelevant. The problem is as I said, that Mono 4.6.2 is not compatible with MX and stations which are driven as HID devices rather than via a real or virtual serial port. Which is probably why it works just fine on Windows...I...