Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.4.6 (build 3070) - 23 March 2020
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Search found 205 matches

by BigOkie
Thu 20 Jul 2017 7:01 pm
Forum: CumulusMX Beta (releases up to b3043)
Topic: Serial port failure
Replies: 5
Views: 1814

Re: Serial port failure

steve wrote:I think someone has written a script to restart MX when data input stops, but I can't remember the details.
Yeah, that would be me and it's the following topic:

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?t=15574
by BigOkie
Fri 07 Jul 2017 10:20 pm
Forum: CumulusMX Beta (releases up to b3043)
Topic: Some issues noticed with MX 3043
Replies: 4
Views: 1860

Re: Some issues noticed with MX 3043

Looked at the diags log. All it says that data input seems to have stopped. Since this is the first connectivity issue on over a half a year of running MX I'm not too worried. Just thought to mention about it when reporting the daylight issue. In fact, this was the first case ever (since 2010) when...
by BigOkie
Sat 17 Jun 2017 8:14 pm
Forum: Davis VP/VP2/Vue
Topic: Cumulus and Meteobridge
Replies: 4
Views: 3330

Re: Cumulus and Meteobridge

MIght be better served to ask in the Meteobridge forums about the specifics.

However, something similar could be achieved using a Raspberry Pi running CumulusMX. At least I think it could.
by BigOkie
Sun 04 Jun 2017 11:19 pm
Forum: Cumulus 1 (No longer being developed)
Topic: Unable to use get CumulusSetup Build 1099 to run...
Replies: 4
Views: 1374

Re: Unable to use get CumulusSetup Build 1099 to run...

Also, I think if you either update or uninstall it, the data files still remain in the folder. It's been so long since I've used 1.9 that I can't remember, but seem to remember an option maybe that had the uninstaller delete the data files. DON'T.
by BigOkie
Sun 04 Jun 2017 11:07 pm
Forum: Cumulus 1 (No longer being developed)
Topic: Unable to use get CumulusSetup Build 1099 to run...
Replies: 4
Views: 1374

Re: Unable to use get CumulusSetup Build 1099 to run...

That almost sounds like you're still running Cumulus while you're either trying to update it, or trying to uninstall it.

Make sure the program is stopped when you're trying to install or update it.
by BigOkie
Thu 13 Apr 2017 6:02 am
Forum: Cumulus 1 (No longer being developed)
Topic: How to buy the data Protocol through USB HID to input Cumulus or Easy weather or weather link PC Software
Replies: 10
Views: 2060

Re: How to buy the data Protocol through USB HID to input Cumulus or Easy weather or weather link PC Software

Please stop. In a different thread where you essentially asked the same question, the author of Cumulus said this: They have been emailing me repeatedly with this question, and it now looks like they are going to start spamming the forum. I tried to explain to them what you have told them in this th...
by BigOkie
Tue 11 Apr 2017 4:42 am
Forum: CumulusMX Beta (releases up to b3043)
Topic: Uninstall CumulusMX on raspberry
Replies: 5
Views: 1610

Re: Uninstall CumulusMX on raspberry

reading the error it appears you do not have a MXdiags directory. You might try creating one first.
by BigOkie
Tue 11 Apr 2017 4:39 am
Forum: General
Topic: Davis Vantage Pro2 Maintenance.
Replies: 7
Views: 2581

Re: Davis Vantage Pro2 Maintenance.

I usually try and do my maintenance after the sun goes down so as to not affect readings *too* much. I'm due. It usually takes between 30 and 45 minutes for me to do my maintenance (includes me taking apart the fars and cleaning the temp/hygro sensor as well as the shield stack). But yeah, first thi...
by BigOkie
Thu 30 Mar 2017 12:30 am
Forum: Cumulus 1 (No longer being developed)
Topic: HELP!!!
Replies: 2
Views: 935

Re: HELP!!!

I had a Honeywell TE923 years ago and asked Steve initially if it was compatible. It isn't. The Meade I'm sure is the direct descendant of the HW. I wasn't a big fan of it but it was ok for the price. The 0.03" resolution for rain and wind reporting every 45 seconds forced me to save and get a Davis...
by BigOkie
Tue 21 Mar 2017 4:59 pm
Forum: CumulusMX Beta (releases up to b3043)
Topic: WU update: An error occurred while sending the request
Replies: 1
Views: 816

WU update: An error occurred while sending the request

I've searched the forum on this, and I see that it happens when people lose connection to WU. However, on many occasions, I get this message and it appears I'm still updating WU (I use rapidfire). The only thing it appears to do is continue these entries until I restart CMX. My latest log entry was ...
by BigOkie
Tue 21 Feb 2017 4:36 pm
Forum: General
Topic: Davis Vantage Pro2 Aerocone
Replies: 9
Views: 2167

Re: Davis Vantage Pro2 Aerocone

Mine is on the way. Looks like I'll likely have to redo the solar/uv sensors and move to the front as my current config without the birdspikes has them at the back. I'm guessing the spikes will cause 'spikes' (haha) in the data as the sun traverses across the sky.
by BigOkie
Tue 21 Feb 2017 4:33 pm
Forum: CumulusMX Beta (releases up to b3043)
Topic: Com port problems
Replies: 3
Views: 1663

Re: Com port problems

At the end it looks like an unauthorized error is thrown. Are you running the program as administrator?
by BigOkie
Mon 13 Feb 2017 2:00 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: RaspberryPi: CumulusMX init.d System Startup Script
Replies: 132
Views: 35018

Re: RaspberryPi: CumulusMX init.d System Startup Script

Today, after more then 200 days uptime, a network outage caused my Raspberry Pi to hang so I needed to reboot and once it came up again, the CumulusMX was not started by the init.d script. After some minutes I found out, that the /etc/init.d/cumulusmx was set to run as user pi CumulusMX_USER=pi but...
by BigOkie
Fri 10 Feb 2017 10:38 pm
Forum: Davis VP/VP2/Vue
Topic: Cumulus startup anomalies on my suspect hardware
Replies: 20
Views: 5168

Re: Cumulus startup anomalies on my suspect hardware

there is a way on both versions using ClockSettingHour in the INI file. Has to be edited there directly while Cumulus isn't running. I searched all the (many) Cumulus .ini files looking for this parameter name. Not there, so obviously I have to add an entry. I was hoping to set it to 5:20 a.m., but...