Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014
Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3046 - 02 January 2019. See the Wiki for download

Search found 29 matches

by foxy1305
Mon 19 Feb 2018 8:43 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: readings stopped
Replies: 8
Views: 1959

Re: readings stopped

update
purchased new external transmitter
sorted!!!
by foxy1305
Tue 13 Feb 2018 12:50 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: readings stopped
Replies: 8
Views: 1959

Re: readings stopped

ok, so this morning I swapped the two inputs into the transmitter. I now have 3192mm rain (that must be wind?) and no wind speed.
So do I assume its the transmitter wind terminal thats failed. All other readings are fine inc outside temp
by foxy1305
Mon 12 Feb 2018 6:42 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: readings stopped
Replies: 8
Views: 1959

Re: readings stopped

excuse my ignorance, what is the polymeter?
by foxy1305
Mon 12 Feb 2018 10:00 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: readings stopped
Replies: 8
Views: 1959

Re: readings stopped

So I have replaced the anemometer (ex maplins at 2.49) and still nothing!!!!!!
External unit transmitting
outside temps ok
wind direction ok
rainfall ok
just wind speed notn being received
could this mean new transmitter needed?
by foxy1305
Thu 01 Feb 2018 1:49 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: readings stopped
Replies: 8
Views: 1959

Re: readings stopped

Thanks for the reply. Cant think its the battery as the rain info is being sent fine. Also not sure its hardware failure as both vane and anometer are not sending info, strange they should both fail together?
Will take down and check all fittings
Is there anyway it can be rebooted?
by foxy1305
Thu 01 Feb 2018 9:42 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: readings stopped
Replies: 8
Views: 1959

readings stopped

I have the maplin version off the fine offest machine Its a few years old now but until recently all has been fine When downloading this months records I have noticed that the anemometer seems to have stooped sending a reading. Also not sure if the vane is transmitting/receiving also as the results ...
by foxy1305
Sun 27 Mar 2016 10:15 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Screen blank
Replies: 3
Views: 1122

Re: Screen blank

Sorted thanks...... New batteries :clap:
by foxy1305
Sun 27 Mar 2016 5:49 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Screen blank
Replies: 3
Views: 1122

Re: Screen blank

I think it's the 1081. The maplin version. I'll try new batteries.
by foxy1305
Sun 27 Mar 2016 9:48 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Screen blank
Replies: 3
Views: 1122

Screen blank

Just went to put the clock forward on the base station and the screen flashed with all ltd items showing, flashed various items a few times now blank. Removing batteries and rebooting makes no difference. Any ideas?
by foxy1305
Mon 26 Oct 2015 8:36 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Display
Replies: 8
Views: 1660

Re: Display

Transmitter taken down and connections cleaned. Now seems to be fully operational
by foxy1305
Sun 25 Oct 2015 9:32 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Display
Replies: 8
Views: 1660

Re: Display

All external read outs gone again!!
by foxy1305
Sun 25 Oct 2015 9:23 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Display
Replies: 8
Views: 1660

Re: Display

Can't see how to reset. There is a small hole in the back panel but no 'hidden switch' inside. Ok so removed batteries and got it to reboot that way. I have numbers. Will check back later to see if things are ok
by foxy1305
Sun 25 Oct 2015 8:50 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Display
Replies: 8
Views: 1660

Re: Display

Update. I've changed batteries and still the same. The little transmitting icon regularly flashes as before so it's transmitting, but I still have just dashes
by foxy1305
Sun 25 Oct 2015 7:04 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Display
Replies: 8
Views: 1660

Display

Just realised my display is not reading correctly. Indoor temp and humidity fine, and pressure also but eveything else is showing three horizontal lines? Does this mean a new outside battery is required or is it something more sinister?
by foxy1305
Fri 30 Jan 2015 7:03 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: 0 wind speed
Replies: 1
Views: 696

0 wind speed

I have noticed over the last few days it appears my wind speed is reading 0. The cups are turning no problem, just not registering inside. Any ideas?