Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

Search found 247 matches

by kapo
Mon 29 Oct 2018 11:51 am
Forum: Cumulus 1
Topic: Thank you, Steve for 15 years of support
Replies: 27
Views: 2173

Re: Thank you, Steve for 15 years of support

Hi Steve I hope You enjoy your retirement, You have earned it. I found this weather-hobby after my retirement in the end of 2012. Everything I have learned about this weather hobby I have found from this excellent software Cumulus and this forum. You, Steve have done brilliant work with Cumulus. I w...
by kapo
Mon 03 Jul 2017 10:43 am
Forum: Cumulus MX
Topic: CumulusMX - RaspberyPi - Start|Stop|Restart Script V2.5.5.0
Replies: 424
Views: 132896

Re: CumulusMX - RaspberyPi - Start|Stop|Restart Script V2.5.4.0

I have two weather stations. Second here at home with Davis Vantage Pro2 hardware and another at our summer home with Fine offset hardware. Both stations work with Raspberry 3 model B and are powered with CumulusMX. They also work with that start / stop script. Everything works well. Thanks to the s...
by kapo
Mon 14 Mar 2016 9:18 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus MX Crashed last night
Replies: 3
Views: 1086

Re: Cumulus MX Crashed last night

Thank You for Your answer.
I was away from home couple days. And now that MX version seems to be 3038. Is it okay to update from 3036 to 3038?
by kapo
Sat 12 Mar 2016 6:07 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus MX Crashed last night
Replies: 3
Views: 1086

Cumulus MX Crashed last night

Hi My Cum MX had "went down" last night. I don't understand why. I wonder if someone could explain? It is not a easy thing, because MX diags is in finnish. Iit would be great if someone could tell me what is wrong, and if I could do something in order to produce the error should no longer become. I ...
by kapo
Mon 11 Jan 2016 10:30 am
Forum: Cumulus MX
Topic: What does this mean?
Replies: 4
Views: 1159

Re: What does this mean?

Yes, it has rained after I installed MX1 first time, but after latest update (b3036) it has not rained. No, I don't use Cum1 at all, only this beauty MX1. It really is too cold to rain, only snow falling. Last friday it was -28,7 °C... I'll ignore that message, MX1 works o.k. No any reasons to chang...
by kapo
Mon 11 Jan 2016 8:39 am
Forum: Cumulus MX
Topic: What does this mean?
Replies: 4
Views: 1159

Re: What does this mean?

Did You mean this: LastTip=0000-00-00 00:00


Regards Kapo
by kapo
Mon 11 Jan 2016 6:45 am
Forum: Cumulus MX
Topic: What does this mean?
Replies: 4
Views: 1159

What does this mean?

Hi Steve My MX1 has worked o.k. since I downloaded it. But Yesterdy MX.exe started to write: ***web tag error - see MXdiags file ***. MX works still o.k. except that web tag error text. But in MXDiags, there is much more text. Is it possible to me to correct that? If it is, a little bit help should ...
by kapo
Sun 25 Oct 2015 8:58 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Server Generated Graphs for MX
Replies: 203
Views: 73543

Re: Server Generated Graphs for MX

Good morning Steve! Thank you for your answer in yesterday evening. I was in a sleep then... But just a moment ago, I found your answer, and I made those changes that you recommended to my problem. And now this problem is corrected. Everything is o.k. now. Thank You Steve. And special thanks for thi...
by kapo
Sat 24 Oct 2015 6:51 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Server Generated Graphs for MX
Replies: 203
Views: 73543

Re: Server Generated Graphs for MX

Thank You David and Mark! After Your advices, I got those graphs to work. I changed those pic addresses in gauges.js, and after that they started to work. Only one thing, which is not a big thing is those Windspeed and Cloudbase values. They are different in those graphs than my page's values are (w...
by kapo
Sat 24 Oct 2015 12:29 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Server Generated Graphs for MX
Replies: 203
Views: 73543

Re: Server Generated Graphs for MX

Use the .htaccess file that Mark supplied in the .zip file and put it into the directory where the images are held. Nothing happens... Should I write those php:s addresses somewhere? Or What should I do? I saved that .htaccess in same folder, where those php.s are, but nothing still happens? Only e...
by kapo
Sat 24 Oct 2015 9:44 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Server Generated Graphs for MX
Replies: 203
Views: 73543

Re: Server Generated Graphs for MX

Hi everyone My Steelseries weathergauges work o.k. and my graphTempOut.php and other graph.php's work o.k. in browser. Those php:s get data from my SQL. I use Cumulus MX ver. b3031. For example: Trends temp out jpgraph . But how can I point the gauges.js to where the scripts are? I know, this is stu...
by kapo
Fri 17 Jul 2015 8:20 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Token Error
Replies: 3
Views: 663

Re: Token Error

Hi My MX has started to write this too. I noticed that on 15/07/2015. Before it worked o.k. I think. And I don't know, what I have done wrong, and how can I correct it. It is something to do with that Daylight lenght. It works o.k in Cumulus 1. Couple of pics attached, and MX diags folder. I took aw...
by kapo
Thu 18 Jun 2015 12:26 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Decimal comma
Replies: 14
Views: 2200

Re: Decimal comma

Problem solved. This topic can be moved. Thank You.

regards kapo
by kapo
Mon 15 Jun 2015 6:28 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Decimal comma
Replies: 14
Views: 2200

Re: Decimal comma

Thank You for Yuor answer. I think too that the issue is in those date name's end 'ta'. That is just the right way to write as: 15. Mars= 15. maaliskuuta, 13/06= 13. kesäkuuta That 'ta' should be in the end of the monthnames, when that should mean one or several days of month. And those 15. maalisku...
by kapo
Mon 15 Jun 2015 10:51 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Decimal comma
Replies: 14
Views: 2200

Re: Decimal comma

Thank You, both Steve and rogerthn. Finally I understood what that full stop means... And almoust everything corrected after that job. Very fine tool in that Notepad++. In user interface every values corrected. But in my webpage the station records values are o.k. but date is 01/01/1970 02:00 in eve...