Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

Search found 12 matches

by sutne
Tue 06 Nov 2018 1:55 pm
Forum: General
Topic: New Cumulus Home
Replies: 84
Views: 2616

Re: New Cumulus Home

From Norway I have no problems with the new site. Same quick response as the old site.

And I am very thankful to the people that has set up the site and continues the good work that Steve started.
:D
by sutne
Sun 23 Sep 2018 11:45 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Instructions: Installing CumulusMX on Raspberry Pi
Replies: 24
Views: 5533

Re: Instructions: Installing CumulusMX on Raspberry Pi

I do have a couple questions, what's the reasoning behind doing a reboot every night? I am running CumulusMX on a Pi without problems and I never reboot. Also, what's the "safest" way to shut down CumulusMX and the Pi if I need to make changes or move it, etc? Use this script: http://sandaysoft.com...
by sutne
Sun 29 Jul 2018 7:38 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5485

Re: USB stop responding

I had problems with the USBconnection between my WMR100 and the Raspberry3.
After I installed a powered hub between them last year, I have had no problems.
by sutne
Tue 23 Jan 2018 7:20 am
Forum: Homebuilt
Topic: USB lockups Fine Offset 3080, solved by shielding USB cable (?)
Replies: 3
Views: 2307

Re: USB lockups Fine Offset 3080, solved by shielding USB cable (?)

A better solution is probably to use a powered USB hub between the Rasberry and the console.
The USB in RPI is known to be poorly powered.
by sutne
Thu 21 Dec 2017 3:08 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Oregon Scientific WMR100 and 100% Humidity
Replies: 3
Views: 755

Re: Oregon Scientific WMR100 and 100% Humidity

Thank you!

Have a nice holiday and Merry Chirstmas!
by sutne
Wed 20 Dec 2017 7:55 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Oregon Scientific WMR100 and 100% Humidity
Replies: 3
Views: 755

Oregon Scientific WMR100 and 100% Humidity

In Cumulus v1.9.4 it was possible to set a flag (Humidity98Fix=1) to correct the humidity to 100% when the station has a maximum of 98%.
In MX this flag does nothing. Is that correct?
by sutne
Wed 20 Sep 2017 1:47 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: CumulusMX gets no connection to Wh1080
Replies: 33
Views: 8028

Re: CumulusMX gets no connection to Wh1080

steve wrote:This is really how I imagined that people would use MX on a Pi - use a stable working Raspbian/Mono release and just leave it alone.
and a powered USB hub!
by sutne
Wed 30 Aug 2017 4:45 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: remote 1080 console reset
Replies: 3
Views: 1434

Re: remote 1080 console reset

I have an Oregon WMR100 connected to an USB port on a Raspberry PI 3 running Cumulux MX. The first months I lost connection 2-3 times a month, but after installing a powered HUB between the two devices (advice from this forum) I have had no problems for 3 month.
by sutne
Sat 17 Jun 2017 11:54 am
Forum: Cumulus MX
Topic: WMR100 - RasberryPi 3 - Data stops
Replies: 2
Views: 662

Re: WMR100 - RasberryPi 3 - Data stops

Thank you, Steve. I hope the Hub could solve the problem, I cannot go up there until August. If not, the question is: will a Davis Vue be the solution? I will not have a Mac or laptop to control the Weatherlink, so will it be stable with a third party data logger and the Raspberry? Has anybody good ...
by sutne
Sat 17 Jun 2017 11:03 am
Forum: Cumulus MX
Topic: WMR100 - RasberryPi 3 - Data stops
Replies: 2
Views: 662

WMR100 - RasberryPi 3 - Data stops

I used to run WMR100 and Cumulus1 on an old Window XP laptop, but it was many problems with the laptop. The weather station is in a cabin in the mountains so I only visit it a couple of times per month. The Raspberry is much more stable and starts up again after power cuts (which happens regularly)....
by sutne
Thu 15 Jun 2017 7:52 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Data logging problem davis pro 2
Replies: 5
Views: 753

Re: Data logging problem davis pro 2

master1986 wrote: When I click on datalogs it returns this screen with no values
Have you clicked on the Load button?

Excuse me if this is very obvious.
by sutne
Fri 26 May 2017 12:04 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Com port problems
Replies: 3
Views: 1414

Re: Com port problems

Hi Eivind,
did you solve this problem?
Is the BelfryBoy datalogger a stable solution?

Regards
Steinar