Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.10 (build 3086) - 24 June 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

See the Wiki to download the software or click on the Downloads link in the Forum Banner.

Search found 79 matches

by Mark14
Sun 17 May 2020 10:52 am
Forum: Weather34 Home Weather Station
Topic: errant readings
Replies: 11
Views: 521

Re: errant readings

CumulusMX does not have a Create Missing function. It's a pity. Maybe to make it easier it could be an option to add new records in Dayfile viewer/editor html file...? My point is why I cannot see month rainfall for May here: http://mark014.beep.pl/monthreadings.jpg if this data is present in dayfi...
by Mark14
Sat 16 May 2020 11:06 am
Forum: Weather34 Home Weather Station
Topic: errant readings
Replies: 11
Views: 521

Re: errant readings

If you need to, you can specify a year-to-date total to add in for the period up to the point where you started using Cumulus, so that your first year’s total is correct. I did it but on my admin interface I have now corrected year rainfall: 116 mm but month value is 0. The FAQ description is a bit...
by Mark14
Fri 15 May 2020 8:36 pm
Forum: Weather34 Home Weather Station
Topic: errant readings
Replies: 11
Views: 521

Re: errant readings

Thanks. Yes, I had to set calculation of the dewpoint by Cumulus. However, I have a problem with the rainfall displays. I changed in Station settings / Annual Rainfall and added my current 'year-to-date amount' but my monthly rainfall changed to zero. Where can I edit rainfall totals for the month a...
by Mark14
Mon 11 May 2020 10:42 pm
Forum: Weather34 Home Weather Station
Topic: errant readings
Replies: 11
Views: 521

Re: errant readings

It is strange because Awekas also uploads my readings based on realtime.txt file and dewpoint is not 0.0*C:
https://www.awekas.at/en/instrument.php?id=15748
by Mark14
Mon 11 May 2020 9:19 pm
Forum: Weather34 Home Weather Station
Topic: errant readings
Replies: 11
Views: 521

errant readings

I very like the Weather34 template but I have some problems with Dewpoint readings that are still 0.0*C. I do not know why? I have also noticed inflated gust readings eg. today I saw even 62 km/h but max. recorded gust equaled 38.6 km/h and it is consistent with data on WU. Here is my website: http:...
by Mark14
Thu 07 May 2020 9:32 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

Re: No connection with GW1000 wifi gateway

2 display consoles by Ecowitt and GW1000 connect to the wifi network. Ah, that may be relevant, do either of the consoles show up in WSview? Anyway, try version 3.6.0 I have just released - the disabling discovery should work properly now. Yes, both consoles are also detected by WSView. Thanks guys...
by Mark14
Mon 04 May 2020 8:13 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

Re: No connection with GW1000 wifi gateway

Did you ping test to the GW1000 from the Cumulus MX computer? Yes, I did. Today the times are shorter. Pinging 192.168.1.15 with 32 bytes of data: Reply from 192.168.1.15: bytes=32 time=131ms TTL=255 Reply from 192.168.1.15: bytes=32 time=3ms TTL=255 Reply from 192.168.1.15: bytes=32 time=3ms TTL=2...
by Mark14
Sun 03 May 2020 7:16 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

Re: No connection with GW1000 wifi gateway

Have you tried disabling any firewall and intrusion protection software as a test? Yes, I have. I receive the same error number. Change IPAddress to whatever yours is on or try 0.0.0.0 and see. I did this but still it fails to establish connection. I have no any idea why because it is simple config...
by Mark14
Sat 02 May 2020 5:57 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

Re: No connection with GW1000 wifi gateway

I attached the log files. I disabled auto-discovery. I have only one GW-1000 wi-fi gateway. My firmware version: GW1000A_V1.5.8. Can you ping the IP address of the GW1000? Yes. Generated response: Pinging 192.xxx.x.15 with 32 bytes of data: Reply from 192.xxx.x.15: bytes=32 time=128ms TTL=255 Reply ...
by Mark14
Sat 02 May 2020 2:40 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

Re: No connection with GW1000 wifi gateway

Yes, but where can I make debug logging enabled?
by Mark14
Sat 02 May 2020 2:15 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

Re: No connection with GW1000 wifi gateway

Yes, please find the attached zip file below.
MXdiags.zip
by Mark14
Sat 02 May 2020 12:15 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

Re: No connection with GW1000 wifi gateway

Yes, I have the gateway active for 6 months and it works fine sending my data here: https://www.ecowitt.net/home/index?id=7779
by Mark14
Sat 02 May 2020 11:39 am
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: No connection with GW1000 wifi gateway
Replies: 22
Views: 675

No connection with GW1000 wifi gateway

I don't know what I'm doing wrong, but the Cumulus send me some error massages. I connected the GW1000 wi-fi gateway to my laptop with Win10. I downloaded the file package from CumulusMX (Cumulus MX v3.5.4 build 3075, 25-April-2020), unpacked and turned on the only application file that is CumulusMX...
by Mark14
Sun 25 Aug 2019 8:36 am
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: Supported devices
Replies: 5
Views: 682

Re: Supported devices

Some time has passed and I am testing now the HP3501 weather station by Ecowitt. Unfortunately, I plugged the console to my previously used EasyWeather for WH2080 and the software didn't recognize the station. Ecowitt provides EasyWeather 2, but it is not particularly advanced. However, you can edit...
by Mark14
Sat 27 Jul 2019 7:28 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Change Log Interval
Replies: 10
Views: 2964

Re: Change Log Interval

Super-T wrote:
Sat 24 Nov 2018 10:58 pm
I changed the Console logging using Steve's programme.
Where can I find the application?