Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.2.0 build 3056 - 19 November 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Search found 17 matches

by johndavidson
Tue 09 Apr 2013 3:48 pm
Forum: Oregon Scientific
Topic: Cumulus crashing after a few days offline
Replies: 6
Views: 1123

Re: Cumulus crashing after a few days offline

I've got a gap in the data 07:32 to 07:44 on the 7th, which is where the data upload stopped before at 07:42.

Apart from that, all looks good.
by johndavidson
Tue 09 Apr 2013 2:30 pm
Forum: Oregon Scientific
Topic: Cumulus crashing after a few days offline
Replies: 6
Views: 1123

Re: Cumulus crashing after a few days offline

Thanks for the quick fix Steve. This seems to have worked. Cumulus is downloading the historical data now. I'll have a look at the pressure readings once it is complete and let you know what I see.
by johndavidson
Tue 09 Apr 2013 1:05 pm
Forum: Oregon Scientific
Topic: Cumulus crashing after a few days offline
Replies: 6
Views: 1123

Re: Cumulus crashing after a few days offline

Some additional information: I've installed the latest beta, and the problem persists. However, I have thought of something. The historical download stops at data with the time stamp "2013-04-07 07:42". This is the morning after the change over from daylight savings, and may correspond to the time I...
by johndavidson
Tue 09 Apr 2013 12:51 pm
Forum: Oregon Scientific
Topic: Cumulus crashing after a few days offline
Replies: 6
Views: 1123

Cumulus crashing after a few days offline

I've had cumulus offline for a few days while I moved sensors, station, computer, etc. The WMR200 station has kept logging during this period. Today I restarted Cumulus. Everything appeared to be OK, and Cumulus started downloading the historical data. However, at a certain point it crashed. The bug...
by johndavidson
Sat 23 Feb 2013 12:30 pm
Forum: Oregon Scientific
Topic: Putting a WMR200 on the network
Replies: 6
Views: 3606

Re: Putting a WMR200 on the network

Turned off using the data logger and everything appeared to come good.
by johndavidson
Sat 23 Feb 2013 11:35 am
Forum: Oregon Scientific
Topic: Putting a WMR200 on the network
Replies: 6
Views: 3606

Re: Putting a WMR200 on the network

Thanks for the info. USB data seems very different for the two situations. Attached is data captures for Cumulus with the station plugged in directly, and plugged in to the USB network device. As a comparison, I've included a data capture from another program that does seem to work OK if the station...
by johndavidson
Sat 23 Feb 2013 4:53 am
Forum: Oregon Scientific
Topic: Putting a WMR200 on the network
Replies: 6
Views: 3606

Putting a WMR200 on the network

I've been experimenting with putting a WMR200 (a USB device) on the network. The idea is to separate the station from the server running Cumulus. I looked at various USB to Network devices. The one I settled on was this: http://www.welland.com.tw/html/usbip/204.html This is a more generic device tha...
by johndavidson
Wed 05 Sep 2012 1:15 am
Forum: Web site - General
Topic: 1000 Cumulus Websites!!!
Replies: 165
Views: 19298

Re: 1000 Cumulus Websites!!!

No problem. I've tried the form again, and have attached grabs of the screens in a PM. Is this enough?
by johndavidson
Tue 04 Sep 2012 12:26 pm
Forum: Web site - General
Topic: 1000 Cumulus Websites!!!
Replies: 165
Views: 19298

Re: 1000 Cumulus Websites!!!

Done
by johndavidson
Tue 04 Sep 2012 8:27 am
Forum: Web site - General
Topic: 1000 Cumulus Websites!!!
Replies: 165
Views: 19298

Re: 1000 Cumulus Websites!!!

steve wrote:
When did you submit your site? I can't find the details.
A few days ago. Really, there is no rush.
by johndavidson
Tue 04 Sep 2012 6:44 am
Forum: Web site - General
Topic: 1000 Cumulus Websites!!!
Replies: 165
Views: 19298

Re: 1000 Cumulus Websites!!!

WestOz wrote:
johndavidson wrote:Still waiting for my New Norfolk AU station to be added.

No pressure though :D
Hi, What's your web address?

Ian
http://www.johndseye.com/weather

... but it's a work in progress. Still haven't setup the rain gauge.
by johndavidson
Tue 04 Sep 2012 12:29 am
Forum: Web site - General
Topic: 1000 Cumulus Websites!!!
Replies: 165
Views: 19298

Re: 1000 Cumulus Websites!!!

Still waiting for my New Norfolk AU station to be added.

No pressure though :D
by johndavidson
Tue 28 Aug 2012 2:35 am
Forum: Cumulus 1 (discontinued)
Topic: What screen resolution does your Cumulus PC use?
Replies: 118
Views: 88739

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

1920x1200 - sort of.

I connect to another PC which runs Cumulus via RDC, so the screen resolution is really whatever the client PC uses.
by johndavidson
Mon 27 Aug 2012 5:06 am
Forum: Cumulus 1 BETA versions (discontinued)
Topic: Cumulus hanging
Replies: 6
Views: 1339

Re: Cumulus hanging

I think I've isolated the problem to the WMR200 not liking the USB3 ports on my desktop PC.

I tried some other rival programs, and they all behaved the same way - locking up after about 30-60 mins.

Installed Cumulus on a laptop with USB2 only ports, and it has run perfectly for 2+ days.
by johndavidson
Thu 23 Aug 2012 11:22 am
Forum: Cumulus 1 BETA versions (discontinued)
Topic: Cumulus hanging
Replies: 6
Views: 1339

Re: Cumulus hanging

I've had some time to sit at the PC, so here is what I have found: Running beta v1.9.3 build 1044: The application will hang after approx. 30 minutes or less. Needs to be killed with task manager. I plugged the station into another USB port. No apparent difference. The application still hung. I rese...