Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.3.0 build 3063 - 10 January 2020.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Search found 23 matches

    by Benpointer
    Sun 16 Jun 2019 5:44 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Cumulus MX upgrade
    Replies: 1
    Views: 267

    Cumulus MX upgrade

    Apologies if this has been covered before but I can't find an answer... I have been running Cumulus MX 3.0.0 b3043 for quite a while on OXS and I notice there is a later version 3050, which I have downloaded. I have taken a back-up of my current data folder. I cannot see anything that looks like an ...
    by Benpointer
    Wed 02 May 2018 5:43 pm
    Forum: SteelSeries Gauges
    Topic: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome
    Replies: 23
    Views: 6884

    Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

    I have started getting the Aw Snap error on Cumulus MX (http://localhost:8998/index.html). I am running Chrome on a Mac High Sierra 10.13.4 (17E202). There was an OSX security patch applied today, since when I get the Aw Snap error (might be a coincidence of course). The Cumulus MX page reloads fine...
    by Benpointer
    Tue 02 May 2017 3:42 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Weather underground not showing history
    Replies: 3
    Views: 769

    Re: Weather underground not showing history

    Ok will do, thanks Steve.

    Oops, just looked again and it's working ok! Must try to be more patient :-)
    by Benpointer
    Tue 02 May 2017 12:23 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Weather underground not showing history
    Replies: 3
    Views: 769

    Weather underground not showing history

    Hi, just on the off chance, does anyone have any ideas as to why my weather station ISTOURPR2 is not showing any weather history? https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=ISTOURPR2#history Screen Shot 2017-05-02 at 13.21.16.png I appreciate it has only been uploading since ...
    by Benpointer
    Sat 29 Apr 2017 2:10 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    Success! :D

    I did as you suggested and when I restarted MX after 30 minutes MXdiags showed three log entries at 10 minute intervals being written!

    I'll now see whether that helps with the apparently intermittent connection problems.

    Thanks for all the advice Steve!
    by Benpointer
    Sat 29 Apr 2017 1:12 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    Is there any way I can confirm that the logger is now recording in 10 minute intervals?
    by Benpointer
    Sat 29 Apr 2017 1:04 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    Thanks Steve, the Ctrl-J seemed to work... TEST <Ctrl-J> came back with TEST and SETPER 10 <Ctrl-J> came back with OK. I did NEWSETUP <Ctrl-J> too but there was no real reaction there. I do seem to be having quite a few intermittent issues seeing the serial port - just going to change my USB cable i...
    by Benpointer
    Sat 29 Apr 2017 10:12 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    No joy sadly :( I can connect to the logger using the 'screen /dev/tty.SLAB_USBtoUART 19200' command in terminal (sometimes I get the 'Resource busy' message but disconnecting and reconnecting the usb cable solves that)... But I can see no way to send the TEST or any other command to the logger. Jus...
    by Benpointer
    Sat 29 Apr 2017 8:25 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    Brilliant! I 'll give that a try. Thanks once again Steve - really appreciate the help :)
    by Benpointer
    Sat 29 Apr 2017 7:55 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    Does the following in the MXdiags zip indicate that the station logging interval is set to 1 hour? ... 2017-04-28 17:04:09.314 Loaded archive record for Page=511 Record=0 Timestamp=28/04/2017 09:00:00 2017-04-28 17:04:09.314 Ignoring old archive data 2017-04-28 17:04:09.314 2556 archive entries proc...
    by Benpointer
    Sat 29 Apr 2017 7:40 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    All is not quite right yet sadly :( The console lost contact with the ISS last night at 19:45 (as it got dark) so I think a new ISS battery may be required. It was back in contact with the ISS by 8:03 this morning but then I noticed that the Last Station Update on Cumulus was stuck at 07:26. So I de...
    by Benpointer
    Fri 28 Apr 2017 4:05 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    Ah Ha!! Sorted I saw the MXDiags said:

    2017-04-28 16:46:48.997 Resource busy

    so I restarted the VP2 console - and tried MX again, lo and behold it's now connecting!

    Many thanks for pointing me in the right direction Steve!

    :D
    by Benpointer
    Fri 28 Apr 2017 3:55 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    Hi Steve, here is the contents of MXDiags using ComportName=/dev/tty.SLAB_USBtoUART in my Cumulus.ini... 2017-04-28 16:46:48.866 ========================== Cumulus MX starting ========================== 2017-04-28 16:46:48.868 Command line: /Applications/CumulusMX/CumulusMX.exe -lang en-GB 2017-04-2...
    by Benpointer
    Fri 28 Apr 2017 3:05 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Re: Davis Pro2 connection questions

    OK thanks Steve. If I use the OSX command "ls /dev/tty*" I get a very long list of available options (see below). I have tried: ComportName=/dev/tty ComportName=/dev/tty.SLAB_USBtoUART ComportName=/dev/ttys000 and various others - all to no avail. I am just wondering if I have got a more fundamental...
    by Benpointer
    Fri 28 Apr 2017 9:25 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Davis Pro2 connection questions
    Replies: 17
    Views: 1970

    Davis Pro2 connection questions

    Hi, apologies if this is already covered elsewhere but I have had a search and can't seem to find the answer. I have bought a secondhand wireless Davis Pro2 which seems to be working fine. It has a weatherlink datalogger which I believe was used with a windows PC (no weatherlink software CD though)....