Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.2.4 build 3060 - 10 December 2019.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Search found 11 matches

    by Ralph1
    Sat 14 Sep 2019 1:29 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Dashboard won't load after upgrade
    Replies: 10
    Views: 487

    Re: Dashboard won't load after upgrade

    Strange to relate, I updated my version of Ubuntu Linux 18.04 this morning, and the dashboard missing problem has gone away. All pages are displaying correctly. So it appears that mono has been changed again and this time to good effect.

    Ralph1
    by Ralph1
    Tue 03 Sep 2019 1:36 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Dashboard won't load after upgrade
    Replies: 10
    Views: 487

    Re: Dashboard won't load after upgrade

    It looks as as if I have found out about this problem too late. I will have to find out if it's possible to get an earlier version of mono and install that. I did not realise at the time what was causing the strange effects. Now I have another problem. Normally when I want to look at the dashboard I...
    by Ralph1
    Thu 25 Apr 2019 4:00 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: CumulusMX questions
    Replies: 1
    Views: 252

    CumulusMX questions

    I notice that the dashboard shows average wind speeds, but I can see no reference to this being made available in Cumuluswebtags.txt. This would be very useful to me, as would the ability to edit monthly rainfall and monthly or daily sunshine hours.

    Ralph1
    by Ralph1
    Mon 22 Apr 2019 1:36 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Re: Problems with CumulusMX/Instromet

    Ok my CumulusMX is working well. But I have a few questions. This morning I had occasion to disconnect the serial connection, so I stopped CumulusMx, switched off the power and made the circuit change. When I powered up again, the sunshine total for today was about -44 hours. OK, I probably caused t...
    by Ralph1
    Tue 16 Apr 2019 6:31 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Re: Problems with CumulusMX/Instromet

    OK, Mark, thanks for your help. My system is now producing a real time file. At the moment I have it reading out the data every 60 seconds, but I do want the data to be as near as possible to real time. What's the lowest practical number of seconds between updates using CumulusMX? I imagine it's abo...
    by Ralph1
    Sun 14 Apr 2019 7:16 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Re: Problems with CumulusMX/Instromet

    OK Mark, I have attached my Cumulus.ini file. I hope that helps.
    Ralph1
    by Ralph1
    Sun 14 Apr 2019 10:54 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Re: Problems with CumulusMX/Instromet

    At long last I've managed to get CumulusMX running reasonably reliably using Ubuntu Linux. I had to put an op amp circuit in the wind direction circuit to give enough gain to make sure that the voltage went from 0 to +5V since in the original system it only went from 0 to about +2V. The next thing I...
    by Ralph1
    Tue 09 Apr 2019 8:49 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Re: Problems with CumulusMX/Instromet

    Hello Mark, Yesterday my CumulusMX crashed at least 3 times and it wrote garbage to some of the files. In one case it asked me to correct it, which I did. Errors were still showing in the "Gauges" position, but I had managed to enter data which allowed the system to calculate a sensible dewpoint and...
    by Ralph1
    Mon 08 Apr 2019 11:36 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Re: Problems with CumulusMX/Instromet

    I've just discovered something else. On the main dashboard page it shows NaN under dewpoint so that must be something of a clue.
    Ralph1
    by Ralph1
    Mon 08 Apr 2019 10:59 am
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Re: Problems with CumulusMX/Instromet

    Hello Mark, Thanks for your rapid reply. The people at Instromet suggested that I put a 10kohm resistor across each of the two temperature inputs of the Metplus box. This is because I don't have a spare pair of the required thermometers. This I have done and the main temperature reading (which shows...
    by Ralph1
    Sun 07 Apr 2019 7:26 pm
    Forum: Cumulus MX
    Topic: Problems with CumulusMX/Instromet
    Replies: 11
    Views: 597

    Problems with CumulusMX/Instromet

    Hi there, I've recently installed CumulusMX release 3048 and am using it with Ubuntu Linux version 18.04. It seems to run OK in many respects although I am not using the Instromet Metplus box in a strictly normal manner. This is because I already had an existing Instromet system and the new Metplus ...