Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3048 - 02 March 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Search found 22 matches

by caerhays
Tue 12 Mar 2019 12:05 pm
Forum: Homebuilt
Topic: Raingauge Inaccuracy - Watson W-8681 Fine Offset
Replies: 1
Views: 193

Raingauge Inaccuracy - Watson W-8681 Fine Offset

I've been running my station now since mid January with no issues regarding the hardware until this last weekend. We had a storm pass through Cornwall on 10th March and in the evening I recorded gusts of 44 mph with average wind speeds in excess of 25 mph. not unusual for here and I expect we'll hav...
by caerhays
Thu 07 Feb 2019 9:57 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

Bonsoir Laurent. Qui l'a corrigé !.

Merci beaucoup.

Mes amities, Phil
by caerhays
Thu 07 Feb 2019 5:11 pm
Forum: General
Topic: The 1st Month with CumulusMX
Replies: 4
Views: 250

Re: The 1st Month with CumulusMX

Hi Paul, I see you're in Ontario, Canada. In 1975 I emigrated to Canada to work as a Mining Engineer in Flin Flon, Manitoba. I see the temperature there got down to -43 C recently. The coldest I experienced was -35 C . We only stayed a year as it was a bit remote and Canada was in the midst of a bit...
by caerhays
Thu 07 Feb 2019 11:17 am
Forum: General
Topic: The 1st Month with CumulusMX
Replies: 4
Views: 250

The 1st Month with CumulusMX

I will summarise my experience to date. I am new to the field of Weather Stations and was bought mine for this past Xmas from my wife. Her only comment would be "what on earth would you want one of those for". As a retired engineer & manager I have always been interested in statistics ("there are li...
by caerhays
Thu 07 Feb 2019 10:18 am
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

Hi all, All edited and now displaying correctly. One final issue though. I have established a web page on an old domain www.flatseek.co.uk that I still hold and everything displays well on it with one exception. For some reason the pages reached on the "Records" and "Monthly Records" tabs show text ...
by caerhays
Wed 06 Feb 2019 4:08 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

Hi all, Thank you Paul and Mark for your input. One learns from ones mistakes !. I will be careful to make sure Windows isn't busy updating when I enable Cumulus in future. I think because the processor was heavily engaged it slowed Cumulus to a snails pace and I quit from it too early. I always wai...
by caerhays
Tue 05 Feb 2019 12:43 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

For those that know what to look for, here are my Data files for my CumulusMX .

Regards, Phil
by caerhays
Mon 04 Feb 2019 11:16 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

I now see I have a bigger problem than I thought. On checking the "Records" on the CMX web interface, some the figures for "February" are not the same as the figures for "This Month". eg. the lowest temp is actually -0.8 on 1st Feb @ 1.32 and it shows correctly on "this Month" but on "February" it s...
by caerhays
Mon 04 Feb 2019 10:05 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

Hi Mark, Yes, I had a problem in that cumulus was opening very slowly and the web page not updating on two or three occasions so I stopped it and started it again, but to no avail. So i rebooted windows and it then ran fine. I think it may have been a windows update that was in the background and pe...
by caerhays
Sun 03 Feb 2019 6:37 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

Hi Mark,

As requested, MXDiags.

Regards, Phil
by caerhays
Sat 02 Feb 2019 7:35 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

Re: January "Records" not showing

Hi Mark,

Its on the main menu, marked "Records". I'm using the latest version of MX version 3.0.0.3046 and its set for English .

Regards, Phil
by caerhays
Sat 02 Feb 2019 6:12 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: January "Records" not showing
Replies: 14
Views: 478

January "Records" not showing

Hi all, Everything has been working fine in my CumulusMX until today , 2nd February. When end of January came and it was 1st February, under the Records tab, the Alltime, January, This Month and This Year records showed good values. Now on 2nd February The Alltime, February, This Month and This Year...
by caerhays
Tue 29 Jan 2019 2:52 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Editing Data
Replies: 7
Views: 245

Re: Editing Data

Hi Dazza,

Thanks for that, will do.
by caerhays
Tue 29 Jan 2019 2:30 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Editing Data
Replies: 7
Views: 245

Re: Editing Data

Thanks Dazza, I think I can see what to do now. 1. Backup Cumulus Data folder 2. Make sure Cumulus is not running. 3. Use Notepad to edit the month.ini , year.ini and alltime.ini files. 4. Replace the erroneous high and lows for wind, wind gusts, rain and wind-chill with the correct values at this p...
by caerhays
Tue 29 Jan 2019 12:16 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Editing Data
Replies: 7
Views: 245

Re: Editing Data

Hi Dazza,

Thanks for your interest. Just highs and lows generated by abnormal readings.

Cheers