Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014
Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3046 - 02 January 2019. See the Wiki for download

Search found 26 matches

by hillyjd
Thu 30 Aug 2018 5:24 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5682

Re: USB stop responding

Thank you so much. I just went through the steps. I'm a Linux moron, so hopefully I got it correct.

r/
Jim
by hillyjd
Thu 30 Aug 2018 2:23 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5682

Re: USB stop responding

Can you show me how to do that? I'm not familiar with crontab.

r/
Jim
by hillyjd
Mon 27 Aug 2018 3:01 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5682

Re: USB stop responding

Looks like it was just a timing thing. The data had gone stale in the last half hour, so it looked like it was still current when it wasn't.

r/
Jim
by hillyjd
Mon 27 Aug 2018 1:39 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5682

Re: USB stop responding

The diagnostic file I just posted has the error text in it, but I just checked my PWS webpage and updated weather data is being posted. It's not locked up. So I'm totally confused. I will continue to monitor the webpage and send an updated diagnostic file when the data actually freezes up.

r/
Jim
by hillyjd
Mon 27 Aug 2018 1:33 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5682

Re: USB stop responding

No, I just posted the error text from the diagnostics. Here's the entire file. This is actually the diagnostic file from latest lockup from yesterday.

r/
Jim
by hillyjd
Sat 25 Aug 2018 2:53 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5682

Re: USB stop responding

One other thing I should mention. When Cumulus hangs up and I get the error and I hit "Enter" to terminate the program, it will not restart. When I type in the commands, I get a "Cannot connect to station" error. I must reboot the system entirely to get it to work again. Not sure it's related, but i...
by hillyjd
Sat 25 Aug 2018 2:48 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: USB stop responding
Replies: 34
Views: 5682

Re: USB stop responding

I've been having a similar problem with increasing frequency. CumulusMX locks up and I get this error in the diagnostics file: System.IO.IOException: Input/output error at System.IO.Ports.SerialPortStream.ThrowIOException () [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.IO.Ports.SerialPortStream.Disca...
by hillyjd
Tue 13 Feb 2018 3:42 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: RaspberryPi: CumulusMX init.d System Startup Script
Replies: 130
Views: 29495

Re: RaspberryPi: CumulusMX init.d System Startup Script

I'm having the same problem with "degraded allocation". What file did you modify? I can't find a systemd service file.
by hillyjd
Thu 04 Jan 2018 10:59 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: _wapi_connect: error looking up socket handle
Replies: 10
Views: 1680

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Steve, Thought I would give you an update on this issue. After more online research, I discovered that USB 2.0 ports do not play well in the vicinity of USB 3.0 transmitters (like the Logitch hub for my keyboard and mouse). I found this out when I noticed that mymouse was not behaving well. So a few...
by hillyjd
Wed 09 Aug 2017 12:26 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Web pages won't load
Replies: 35
Views: 5608

Re: Web pages won't load

I just wanted to report back that everything has worked flawlessly for almost a month now. Not a hint of a problem either with the real time display or the PWS website. Thanks to Steve and all those who helped this old man learn some new tricks.

r/
Jim
by hillyjd
Wed 19 Jul 2017 2:07 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Web pages won't load
Replies: 35
Views: 5608

Re: Web pages won't load

Thanks - worked like a champ. My PC displays the data no problem. Here's the only weird thing (and at this point it's a "don't care") - after I got the displays working on my PC, I went back to the RPi and typed in the IP address and it showed all the graphics as well, but only one time. I closed ou...
by hillyjd
Tue 18 Jul 2017 6:06 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Web pages won't load
Replies: 35
Views: 5608

Re: Web pages won't load

Steve - yes I exited Cumulus MX, made the changes to the .ini file and restarted. So far all is well on the PWS website. Updating nicely every 30 minutes. Historically it will hang up after 2 or 3 days. I will attempt to get the PC to view the RPi interface when I get home tonight. Not sure how to l...
by hillyjd
Tue 18 Jul 2017 12:24 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Web pages won't load
Replies: 35
Views: 5608

Re: Web pages won't load

Steve - the only reason that I try to look at the web browser is to look at the real time gauges display. I enjoy the graphics - you did a great job with those. But as I said it's more important that the data gets to the PWS website so my drip controller can see the data. All that was working fine u...
by hillyjd
Thu 13 Jul 2017 11:23 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Web pages won't load
Replies: 35
Views: 5608

Re: Web pages won't load

Steve, When I was using Cumulus on my PC, it was all good. Display was fine, graphics were great and it posted to my PWS online fine. The ONLY reason I went to the RPi was to keep the weather station posting data to PWS online for my drip controller when we are away from home. We throw the PC in the...
by hillyjd
Tue 11 Jul 2017 12:55 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Web pages won't load
Replies: 35
Views: 5608

Re: Web pages won't load

Update - I changed the USB port in the config file and, for reasons I cannot explain, the data is now getting sent to my PWS online weather. It must have somehow changed port numbers when I went to the powered USB connection. So, for the moment, two of my three problems are solved. The most importan...