Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014
Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3047 - 03 February 2019. See the Wiki for download

Search found 119 matches

by jlmr731
Tue 18 Dec 2018 2:04 pm
Forum: Web site - General
Topic: Sitelock - worth it?
Replies: 4
Views: 263

Re: Sitelock - worth it?

not sure what sitelock is, if it is for you domain name as to hide your personal info from whois records i would do it. or you will be getting calls and spam from every where.
if its for web site backup or security then i wouldnt worry about it
by jlmr731
Wed 10 Oct 2018 2:19 am
Forum: General
Topic: Site going down.
Replies: 122
Views: 10248

Re: Site going down.

Any chance that you can give us a little insight on the script they used to keep it running, or what one should look for. May be helpful for other's to know what to do if they have this problem to stop these script kiddies. Thanks Steve for your hard work getting this problem resolved while on holid...
by jlmr731
Thu 30 Aug 2018 1:47 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus MX on Ubuntu 18.04
Replies: 4
Views: 812

Re: Cumulus MX on Ubuntu 18.04

did you try sudo apt install -f after it failed the first time? or --fix-missing (something like that) and you did you add any mono repositories? they may be causing problems too if you added any seeing you have 5.14.0.177-0xamarin3+ubuntu1804b1 shows you got it from the mono repository mine from ub...
by jlmr731
Wed 29 Aug 2018 1:33 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus MX on Ubuntu 18.04
Replies: 4
Views: 812

Re: Cumulus MX on Ubuntu 18.04

In ubuntu just use apt to install mono complete

should be as easy as "sudo apt install mono-complete"
by jlmr731
Sat 12 May 2018 5:17 pm
Forum: 3rd Party Tools
Topic: Home Weather Station - New Android App
Replies: 61
Views: 36305

Re: Home Weather Station - New Android App

to show the graphs you will need to use Server Generated Graphs for MX see this thread to set it up http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=13189
by jlmr731
Sat 12 May 2018 2:27 pm
Forum: Web site - General
Topic: Top 10 Records Page
Replies: 215
Views: 41063

Re: Top 10 Records Page

What ever this is I dont think its the top 10 script, That script (top10) only reads the data, it does not write to the database. Insert is a write command. And now i get this error with 2-8 version: Inserting data... Error: Failed to insert data: INSERT IGNORE INTO (LogDate,HighWindGust,HWindGBear,...
by jlmr731
Sun 08 Apr 2018 4:29 am
Forum: Web site - General
Topic: MySQL code help
Replies: 7
Views: 1889

Re: MySQL code help

I have something like that but I use the monthly tables instead of the dayfile table. Once you have the mysql query its then all about formatting to your page. Here is an example that just prints out date min max avg temps for that day using the dayfile table (the one cumulusMX made and writes to) S...
by jlmr731
Wed 28 Feb 2018 1:56 am
Forum: 3rd Party Tools
Topic: Weather Station for Android
Replies: 135
Views: 55265

Re: Weather Station for Android

not on android 8 but have you tried clearing cache and data for the app? maybe even reinstall it and see if it works
by jlmr731
Wed 24 Jan 2018 2:42 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Average Values
Replies: 1
Views: 475

Re: Average Values

There is this script that does a nice job more info in this thread http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=11397
by jlmr731
Sat 06 Jan 2018 4:59 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus on a Samba share - no autostart with start stop skript
Replies: 12
Views: 1725

Re: Cumulus on a Samba share - no autostart with start stop skript

Hello the cumulusMX Start Stop Script is able to handle such conditions. Some month ago, one had a problem running cumulusmx.sh when installed on a USB Drive which was also not mounted at system boot. PLease check this: http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=13767&start=150 Or a more inpr...
by jlmr731
Fri 05 Jan 2018 6:03 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: at System.Net.WebConnection.HandleError(WebExceptionStatus st, System.Exception e,
Replies: 19
Views: 3041

Re: at System.Net.WebConnection.HandleError(WebExceptionStatus st, System.Exception e,

I believe WU has been having problems with rapid fire and probably its other services
Nothing new but keep your eye on it and see if it clears up
by jlmr731
Sat 30 Dec 2017 3:44 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus on a Samba share - no autostart with start stop skript
Replies: 12
Views: 1725

Re: Cumulus on a Samba share - no autostart with start stop skript

I use cronjob to start Cumulus. @reboot sudo /home/pi/CumulusMX/cumulusmx.sh It is the start stop Skript. How to do this here? Put it in a small bash file? Like that #!/bin/bash sleep 30 Sudo /home/pi/CumulusMX/cumulusmx.sh ? Martin glad to here that worked, figured it was easier than writing a scr...
by jlmr731
Mon 25 Dec 2017 11:21 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus on a Samba share - no autostart with start stop skript
Replies: 12
Views: 1725

Re: Cumulus on a Samba share - no autostart with start stop skript

Is your network share mounted at boot? Are you using a bash script to start up cumulus? If yes then you can add in a delay to your cumulus start up script. Like this #!/bin/bash sleep 30 ## the rest of you startup script..... Now the sleep command will pause for what time you use to sleep 10 sec use...
by jlmr731
Mon 18 Dec 2017 2:07 am
Forum: Cumulus MX
Topic: receiving data on LXLE
Replies: 6
Views: 739

Re: receiving data on LXLE

If you connecting by usb I believe you need to have libudev0 installed, more info on linux install of cumulus mx here: http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=12908 Dont think the older version will work under wine. But MX will work fine under linux. DO what Toxic17 said, the system needs t...
by jlmr731
Thu 30 Nov 2017 2:06 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Regular Linux Mint failures with latest MX build
Replies: 12
Views: 962

Re: Regular Linux Mint failures with latest MX build

you can try searching for your usb by running lsusb this will show all usb devices you can also add -v to get more details. There is a program you can try called usbreset more info here https://unix.stackexchange.com/questions/234581/disconnect-and-reconnect-usb-port-via-cli It would be worth a try ...