Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3050 - 1 May 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Search found 27 matches

by GlueGuy2
Tue 10 Jan 2017 1:35 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Lost data after power outage
Replies: 2
Views: 733

Lost data after power outage

We had a power outage today, and I noticed that we lose accumulated rain for the day when that happens. We run MX on a raspberry pi, and that seems to work just fine. It's on a battery backup, so it keeps running. Likewise, our Davis Vantage Pro2 has a battery that allows it to keep running. Unfortu...
by GlueGuy2
Wed 23 Mar 2016 2:38 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Restarting after power outage
Replies: 9
Views: 1706

Re: Restarting after power outage

No scientific proof of this but I think a wifi connection may be better. Long story short, having recently moved into a new (to me) house, was having regular power outages (1-2 times several evenings a week) which I thought was due to faulty outside lights (turned out to be a faulty oven). Anyway, ...
by GlueGuy2
Mon 21 Mar 2016 9:14 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Restarting after power outage
Replies: 9
Views: 1706

Re: Restarting after power outage

POE switches that both supply POE and can be powered off POE. Some of the cheaper SG300-10P Cisco switches do this, I have the same setup. I have a small 10port switch at one end of the house that's remote not near outlets and is powered by another SG300-10P that has POE at the other end of the hou...
by GlueGuy2
Mon 21 Mar 2016 9:10 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Restarting after power outage
Replies: 9
Views: 1706

Re: Restarting after power outage

I am not sure, if I am wrong but when the switch near to the Raspberry Pi is also connnected to a UPS it should not be aware of a network outage sionce the network is still connected to a workiong switch. there is a working connection between Pi and Switch so for Raspberry Pi, network is still okay...
by GlueGuy2
Wed 16 Mar 2016 7:00 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Restarting after power outage
Replies: 9
Views: 1706

Re: Restarting after power outage

Is there something I can do to help the pi re-make the connection? The most obvious thing to me is to have the switches using the UPS too. Sure, that would be obvious. One of the switches is located with the raspberry pi, but the other switch is not so convenient, or even close. Back with our netwo...
by GlueGuy2
Tue 15 Mar 2016 3:56 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Restarting after power outage
Replies: 9
Views: 1706

Restarting after power outage

We live in a rural area, so we probably have more power outages than are "typical". We have MX running on a raspberry pi, and it works great 99% of the time. Because of power issue, we have the pi power coming through an APC UPS. So when the juice goes out, the pi keeps running. That part is great. ...
by GlueGuy2
Tue 15 Mar 2016 3:49 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Standard Android Browser
Replies: 2
Views: 740

Re: Standard Android Browser

interesting. On my Android, Chrome is the standard browser.
by GlueGuy2
Thu 15 Oct 2015 5:51 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: WU update: The Task was canceled
Replies: 14
Views: 1720

Re: WU update: The Task was canceled

Not a good sign.

I started getting this message just a few minutes ago:
WU update: Connection refused
Also not a good sign...
by GlueGuy2
Thu 15 Oct 2015 4:44 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Setting up Raspberry Pi; do I need libx11?
Replies: 13
Views: 1408

Re: Setting up Raspberry Pi; do I need libx11?

Happened again yesterday. I accidentally started CM1 on my windows machine, and CMX stopped. So I rebooted my VP2, and restarted CMX. That is the recovery mode for me. Our VP2 takes about 10 minutes before it will start sending data. I've removed easy access to CM1 on my windows machine to prevent t...
by GlueGuy2
Thu 15 Oct 2015 4:32 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: WU update: The Task was canceled
Replies: 14
Views: 1720

Re: WU update: The Task was canceled

Looks like something their end, at 14:00 yesterday it stopped, with no action on my part. It had been refusing updates since Sunday 20:00 I've been using CMX for a couple weeks now on my "CumulusPi". It's been working great, with the only issue being me accidentally starting CM1 on my windows machi...
by GlueGuy2
Tue 13 Oct 2015 5:03 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Things in Cumulus 1 missing from Cumulus MX
Replies: 77
Views: 58072

Re: Things in Cumulus 1 missing from Cumulus MX

How about an SNMP MIB for CumulusMX? I have a network of nearly 1,000 devices, and I keep tabs on everything with a tool called cacti ( http://cacti.net ). If CumulusMX had an SNMP MIB, I could create a template for Cumulus, and monitor it through cacti (or nagios). Either of these tools would allow...
by GlueGuy2
Tue 06 Oct 2015 7:02 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: C1 + CMX to one VP2 = bad juju
Replies: 1
Views: 556

C1 + CMX to one VP2 = bad juju

This may be common knowledge amongst CMX users, but it's bitten me twice, so I thought I should post something about it. We have had our cumuluspi running for about a week, so I felt fairly comfortable about leaving it running while we went away for long weekend. No problems & it was still running f...
by GlueGuy2
Thu 01 Oct 2015 9:50 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: barriers to not using root for MX?
Replies: 23
Views: 2955

barriers to not using root for MX?

We just switched our VP2 weather station monitoring over to MX, and it seems to be working well on a raspberry pi (Model B Revision 2.0). I created a user "cumulus" to store all the MX files and data (excepting mono). I have not tried running mono/MX as that user, but thought I would canvas the coll...
by GlueGuy2
Wed 30 Sep 2015 8:12 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Is this a chrome bug, or ???
Replies: 4
Views: 1033

Re: Is this a chrome bug, or ???

mcrossley wrote:I'd try clearing your content and cookies for the MX web address in Chrome.
Bingo! It's working in chrome again. Is this known issue or what?
by GlueGuy2
Wed 30 Sep 2015 7:59 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Is this a chrome bug, or ???
Replies: 4
Views: 1033

Is this a chrome bug, or ???

Just got my pi-MX running this morning. With a little help from Steve, I discovered that I needed to wait ~~ 10 minutes before anything would show up on the web GUI. So I went in and turned off the diagnostic logging and restarted MX. Well. It appeared to be running. The data and log files are getti...