Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

If you are interested in supporting Cumulus then maybe you would like to contribute to the maintenance of the Wiki? This need not take hours of your time - just a half hour here and there can make a big difference, particularly if many people are doing this. Any contributions are very welcome, whether they involve new content or editing of existing content. It will be very helpful to current and future users of Cumulus software if the Wiki is kept well-maintained and current. If you are interested then please contact forum user saratogaWX and ask for a Wiki account.

Search found 50 matches

by zoomx
Fri 16 Jul 2021 1:07 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: Ecowitt Users?
Replies: 7
Views: 225

Re: Ecowitt Users?

I have 3 GW1000 and one WN1900 in test. 2 GW1000A 868MHz 1 GW1000A 433MHz 1 WH32 868MHz 5 WH31 868MHz 1 WH32 433MHz 2 WH51 soil moisture sensors 868MHz 1 WH40 rain collector 868MHz 1 WN67 is the 5 in 1 that comes with WN1900, wind sensor is used by the GW1000 868MHz Since it is CMX to call for data ...
by zoomx
Sat 19 Jun 2021 7:35 pm
Forum: Ecowitt
Topic: Ecowitt Frequencies
Replies: 1
Views: 107

Re: Ecowitt Frequencies

The ISM band 433MHz is the same between Ecowitt, HC12 and all others devices that use this band. There is no channel at all. The interferences are avoide since the trasmission time is very small, less than one second. Where I live, small city, there are a LOT of devices in this band, some are mine (...
by zoomx
Wed 12 May 2021 8:13 am
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: Creash on Cumulus MX 3.10.5 b3122
Replies: 1
Views: 126

Creash on Cumulus MX 3.10.5 b3122

First crash in more than one year. Version was old -> Cumulus MX 3.10.5 b3122 now I updated to Cumulus MX 3.11.1 b3130 maybe it is useful 2021-05-11 10:20:00.010 Reading sensor ids 2021-05-11 10:20:00.146 DoCommand(CMD_READ_SENSOR_ID_NEW): Invalid response !!! Unhandled Exception !!! System.NullRefe...
by zoomx
Mon 10 May 2021 10:02 am
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz
Replies: 8
Views: 319

Re: Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz

So without any letter mean 433MHx, A mean 868 MHz and B mean 915MHz version.
by zoomx
Sun 09 May 2021 5:53 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz
Replies: 8
Views: 319

Re: Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz

I have four Devices 192.168.1.51 GW1000-433-1 192.168.1.52 GW1000-868-1 192.168.1.54 GW1000-868-2 192.168.1.90 WN1900 The first one is the one that is not recognized. I don't need it because I know the IP (it's assigned by the router) but maybe for other can be a problem. I don't know if all GW1000 ...
by zoomx
Sun 09 May 2021 2:09 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz
Replies: 8
Views: 319

Re: Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz

Instead it seems that the protocol was not changed and it works with WN1900.
WN1900 is more slow to reply also with WSview, maybe errors are due to this. But this console is still in beta so maybe thing will change.
by zoomx
Sun 09 May 2021 12:44 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz
Replies: 8
Views: 319

Discovery doesn't work for GW1000 at 433MHz

I noticed that the autodiscovery doesn't work for a GW1000 at 433MHz that I have. I believe that the bug is in GW1000Station.cs line 425 string[] namesToCheck = { "GW1000A", "WH2650A", "EasyWeather", "AMBWeather", "WS1900A" }; because the reply of this GW1000 is .... GW1000 and not GW1000A. I am not...
by zoomx
Fri 07 May 2021 10:54 am
Forum: Ecowitt
Topic: Ecowitt GW1003 Ultrasonic Anemometer
Replies: 6
Views: 998

Re: Ecowitt GW1003 Ultrasonic Anemometer

Maybe because of AmbientWeather that is the US seller.
by zoomx
Mon 26 Apr 2021 7:10 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: For Sale: Fine Offset sensors
Replies: 2
Views: 561

Re: For Sale: Fine Offset sensors

Do you have a spare transmitter that looks like the one in the right?
Image
by zoomx
Mon 26 Apr 2021 6:59 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: PWSweather upload doesn't work?
Replies: 11
Views: 505

Re: PWSweather upload doesn't work?

The bug(s) was in PWSweather web interface. The reason was that the Stadion ID had a space at the end. I deleted the station and created a new one. Now I got this 2021-04-26 18:55:00.804 PWS Response: OK: <html lang="en"> <head> <title>PWS Weather Station Update</title> </head> <body> Data Logged an...
by zoomx
Sat 24 Apr 2021 9:12 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: PWSweather upload doesn't work?
Replies: 11
Views: 505

Re: PWSweather upload doesn't work?

I discovered No sensor check after few months :cry:
by zoomx
Sat 24 Apr 2021 5:40 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: PWSweather upload doesn't work?
Replies: 11
Views: 505

Re: PWSweather upload doesn't work?

Yes it is enabled, you can see that in the config.ini section I posted above. I didn't find any line in the log like yours, thank you for posting it. I wander if the reason is because I don't have the wind sensor. Il live in a building and have building around so thi measure is meaningful. I discove...
by zoomx
Sat 24 Apr 2021 3:55 pm
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: WH1080 playing up again
Replies: 20
Views: 1679

Re: WH1080 playing up again

My WH1080 transmitter died for water intrusion. Red Led is working, I see a signal in radio band 868MHz with an usb SDR dongle but the console shows no data.
I cleaned the PCB but had no result.
by zoomx
Sat 24 Apr 2021 2:25 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: PWSweather upload doesn't work?
Replies: 11
Views: 505

Re: PWSweather upload doesn't work?

Yes, the station is shown in my dashboard but is inactive since no data was uploaded.
by zoomx
Sat 24 Apr 2021 9:52 am
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: PWSweather upload doesn't work?
Replies: 11
Views: 505

PWSweather upload doesn't work?

Hello, I have enabled the upload to some weather services Windy works I see data on the map and I found these lines in the log 2021-04-23 23:55:00.320 Windy Response: OK: SUCCESS (valid measurements count: 8, valid station info count: 0) All lines are equal. PWSweather doesn't work, these are the en...