Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.10 (build 3086) - 24 June 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

See the Wiki to download the software or click on the Downloads link in the Forum Banner.

Search found 70 matches

by G6GUH
Sun 14 Jun 2020 12:38 pm
Forum: Web site - General
Topic: Wind speeds
Replies: 4
Views: 234

Re: Wind speeds

Yes have been trying different things but cannot seem to change the readings. The problem is with the dashboard, the wind speeds display is showing the maximum gust in kph. The wind speed iCal is correct, the max is shown as 8mph but in the wind gust display it is shown as 14.5 mph. So it looks as t...
by G6GUH
Sun 14 Jun 2020 8:32 am
Forum: Web site - General
Topic: Wind speeds
Replies: 4
Views: 234

Wind speeds

Hi, My wind speeds are displaying in kph but my wing speed gauge is displaying in mph as it should do, I suspect that somewhere in the wind speeds module there is a setting which needs changing but I cannot find it. I am using CumulusMX vb3082 and BCJKiwi web page. I am not sure when this started to...
by G6GUH
Wed 20 May 2020 12:13 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: v. 3.6.2 crashing
Replies: 28
Views: 517

Re: v. 3.6.2 crashing

Had the same problem on two raspberry pi’s on different usb loggers, worked for about an hour or so then stopped. Reverted to previous version and all is ok.

Pete

www.cardingmillweather.co.uk
by G6GUH
Sat 11 Apr 2020 5:27 pm
Forum: 3rd Party Tools
Topic: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites
Replies: 172
Views: 10468

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

BCJKiwi, thanks for the reply an suggestions, had another go today and conditions and forecast now work, cloud base working and even managed to change the meta location. The only slight problem now is that the last station update button is in red and does not change, I’m sure it did when I first got...
by G6GUH
Mon 06 Apr 2020 9:15 pm
Forum: 3rd Party Tools
Topic: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites
Replies: 172
Views: 10468

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

hi both, thanks for the suggestions, still no luck. My path to the folder to the website is ftp://cardingm@cp160175.hpdns.net/public_html/mxtest I think the problem is somewhere there, my main website is in the public_html root directory and mxtest is a sub directory from that as I have 3 sites runn...
by G6GUH
Mon 06 Apr 2020 3:52 pm
Forum: 3rd Party Tools
Topic: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites
Replies: 172
Views: 10468

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Hi Paul Thanks for the reply, line 73 seems ok it is ‘/public_html/mxtest/‘. I think that is right,do you think it would affect the current conditions and system forecast info as well. The gauges seem to update ok. I did tick real-time.txt and that uploaded but have now unticked. Probably like most ...
by G6GUH
Mon 06 Apr 2020 10:22 am
Forum: 3rd Party Tools
Topic: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites
Replies: 172
Views: 10468

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

hi. I cannot get the last station update to work on the website, it works ok on the ui page. auto update is ticked.F5 will update the web page, also current conditions and cumulus forecast do not work despite being set in settings.php. Could it be a common setting I have missed? Any help or suggesti...
by G6GUH
Sun 05 Apr 2020 8:18 pm
Forum: 3rd Party Tools
Topic: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites
Replies: 172
Views: 10468

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Thanks Paul, that helped, gauges now updating but last station update does not change unless I use f5 to force an update. Real-time gauges ticked and interval set, so trying to sort that now. Thanks for your help.

Pete
by G6GUH
Sun 05 Apr 2020 6:48 pm
Forum: 3rd Party Tools
Topic: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites
Replies: 172
Views: 10468

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Beginning to get to grips with the program but I cannot get the gauges to work, real-time gauges are ticked,they work ok on the local host but do not update the website. MXdiags say realtomegauges.txt not found, not showing in the web directory so cannot be uploaded to website. The website is not up...
by G6GUH
Wed 27 Nov 2019 4:29 pm
Forum: Web site - General
Topic: IP data logger
Replies: 0
Views: 754

IP data logger

Has anyone had this problem with a data logger? The logger works fine and has been in use with MX running on a Pi, I want to be able to allow the Davis WeatherLink to work. With the Pi stopped I can access the logger via its IP address, but although I tick the allow option and enter the ID into the ...
by G6GUH
Sun 13 Oct 2019 8:53 am
Forum: General
Topic: Davis Vantage Pro2 ISS
Replies: 6
Views: 1464

Re: Davis Vantage Pro2 ISS

I also have this problem, the battery only lasts about 10 months, the replacement is always a reputable brand and the internal contacts are clean and dry. The station is about 8 years old and 18 months ago I changed the capacitor. So my thoughts are the solar panel is not producing the full out put ...
by G6GUH
Wed 03 Jul 2019 1:44 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: error [object Object]
Replies: 5
Views: 409

Re: error [object Object]

Ok an update I had setup the pi to start Cumulus automatically but even if I remove the start file completely Cumulus starts up anyway. When I edit the file with sudo ctontab and completely remove that script it still boots to MX. Could there be two copies and the wrong one is being edited. I am a a...
by G6GUH
Mon 01 Jul 2019 7:02 pm
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: error [object Object]
Replies: 5
Views: 409

Re: error [object Object]

Thanks for the suggestions, I have tried both using the MX dashboard way and closing MX down and editing the ini file that way, neither seem to work but I will try again tomorrow and also post the mxdiag file. I can see nothing obvious in the file but may have missed something.

thanks both

Pete
by G6GUH
Mon 01 Jul 2019 11:03 am
Forum: Cumulus MX Current (releases since b3043)
Topic: error [object Object]
Replies: 5
Views: 409

error [object Object]

Hi, I am getting the message "error [object Object]" after changing a parameter on CumulusMX v 3050. I am using a raspberry pi3. If I manually edit the ini file and save it appears to accept the changes but nothing changes when MX is rebooted and if I go back to the ini file the change did not actua...
by G6GUH
Tue 11 Jun 2019 4:19 pm
Forum: Weather by You Templates
Topic: Weather Blues gauges not working
Replies: 9
Views: 7138

Re: Weather Blues gauges not working

Thanks for the replies,I will give that one a miss, it’s a shame as it worked well on the original version. I will look at other templates and see if I can find one I like.

Thanks Pete